Derde editie Bauke Mollema Tocht groot succes


GRONINGEN – Een recordaantal van 2400 deelnemers stond zondag bij Sportcentrum Kardinge in Groningen aan de start van de derde Bauke Mollema Tocht. Bauke Mollema Tocht

Voor even waanden de deelnemers zich een echte wielerprof. Bauke Mollema nam alle tijd voor zijn fans en wielerliefhebbers. Velen gingen met hem op de foto. Daarnaast konden deelnemers een kijkje nemen in de officiële Trek-tourbus en zich vergapen aan de mooiste Trek-fietsen en een Trek-volgauto bekijken.

Bauke Mollema

Bauke Mollema kijkt met veel plezier terug op zijn tocht. “Het was geweldig, de hele dag alleen maar enthousiaste mensen”, zegt hij. “Het fietsen was het belangrijkste onderdeel, maar ik ben ook erg blij met de hele omlijsting verzorgd door Le Champion en Trek. Met het gezellige plein na afloop hebben we een stap gemaakt in de beleving voor de deelnemers.“

Deelnemers konden kiezen uit 3 afstanden: 65, 110 en 165 kilometer. Mollema zelf fietste, samen met het merendeel van de deelnemers de 110-kilometerroute.

Fiets voor een Huis

Na de finish werd namens de deelnemers een cheque van € 2487,50 overhandigd aan het goede doel Fiets voor een Huis. Bauke Mollema, ambassadeur van Fiets voor een Huis, nam, samen met Gerhard Holtvluwer van Fiets voor een Huis, de cheque in ontvangst.

Namens Sterrenfietsen kwam er nog eens 750 euro bij. Olympisch snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij overhandigde deze cheque namens het Sterrenteam met daarin onder anderen Joep Serton en Frits Barend.

Fiets voor een Huis zet zich in voor het bestrijden van armoede, door het creëren van nieuwe huizen voor mensen in Bangladesh. Dit doet zij door op 22 augustus al fietsend of lopend de top van de Galibier te bereiken.

Aangesloten bedrijven
 

Klik & plan jouw route

Weersverwachting
Groningen
Weeronline.nl - Meer weer in Groningen weeronline.nl Altijd jouw weer

Pitch & Putt Groningen

pitch putt

 

Bekijk nu

Volg ons op Facebook!

 

Blij op de hoogte van alle ontwikkelingen in sport- en recreatiegebied Kardinge en volg ons op Facebook! 


 

Direct naar Facebook!

Kardinge
Ballorig GroningenSnowlimits
Tennis en Squash centrumPitch en Putt
Alfa-collegeGroningen sport revalidatie
Klimcentrum BjoeksMartijn dijkman sport
Kartracing GroningenSportcentrum Kardinge