Kartracing & Bowling Groningen

Karten doe je op de Kartbaan

Langs de Oostelijke Ringweg in Groningen kan je het gebouw van de Kartbaan niet ontgaan. Een lange donkere wand afgewisseld met de kleuren van een finishvlag bij autoraces maken duidelijk dat we met snelheid te maken hebben.

heat

Bowlen in Groningen

Kom bij ons Bowlen in Groningen. Vind u karten niet zo leuk, kies dan voor Bowlen. Een leuke activiteit in combinatie met een drankje en een hapje en u heeft een perfecte middag of avond.

Van oudsher

De Kartbaan bestaat sinds de 90-jaren dankzij een auto minnende vrouw in de persoon van Lidy van der Wal. Met de kartbaan realiseerde zij haar grote droom, een overdekte kartbaan in de stad Groningen op een prominente plek en in een groot recreatiegebied. Lidy wist de vaart letterlijk in de kartbaan te krijgen niet in het minst door haar inspirerende omgang met personeel en klanten. Het overlijden van Lidy in maart 2016 bracht een grote schok te weeg. Hoe zou het verder gaan en was er überhaupt nog toekomst!

karten bowlen

Een kwajongensdroom

Wij spreken met Menno Oomkens die verhaalt over de nieuwe toekomst. Het is een prachtig verhaal. Eigenlijk is het een verhaal over kwajongens die een droom hebben. Rijden in een eigen kart op een eigen baan. Wat is mooier dan dat?! Die kwajongens zijn bevriende ondernemers die vinden dat de kartbaan moet blijven bestaan. De ogen glinsteren bij het horen en zien van een kart. Ze besluiten onopvallend op verkenning te gaan. Het voelt goed zo’n kartbaan te runnen. Maar, de kwajongens zijn ook ondernemer. En als ondernemer weet je dat je naast het goede gevoel ook moet weten dat het financieel goed zit en dat je, niet te vergeten, gesteund wordt door het personeel. Groepjes vrienden in wisselende samenstelling bezoeken kartbanen elders, ze krijgen in een later stadium inzicht in de financiën en ze spreken met een vertrouwenspersoon uit het personeel van de kartbaan.  Door deze acties worden ze steeds wijzer. Het goede gevoel krijgt een extra impuls wanneer overname financieel mogelijk blijkt en vooral wanneer het personeel enthousiast wordt en allerlei bruikbare suggesties voor aanpak en verbetering doet. Door de mensen een plek te geven in het overnameproces, krijgt de betrokkenheid een grote waardevolle impuls. Iedereen gaat er voor zodanig dat de vader van Lidy als tijdelijk opvolger van zijn dochter in de zaak met een gerust hart aan het personeel kan melden dat de overname door de vriendengroep een feit is. Eind 2016 is het zover. Overname is rond en er ligt een plan van aanpak. Er wordt geïnvesteerd, allereerst in nieuwe karts. De bar wordt aangepakt en zo zal het steeds wat verder gaan. De bowlingbaan blijkt een waardevolle aanvulling en blijft bestaan. Menno komt uit de marketing en weet hoe je mensen binnen moet halen en vasthouden. Maar ook hoe waardevol kritiek is, van gasten en van personeel. Het bezoek aan de kartbaan moet een meer omvattend uitje worden. Een drankje doen, een hapje en misschien nog een rondje bowlen. De bezoeker is een gast die zich als zodanig moet voelen en misschien wel langer blijft dan de bedoeling is, maar niet tegen zijn zin, integendeel. De finishvlag kan blijven zwaaien maar nu als teken van een nieuwe start.  

bowlen

kart logo redesign

Voor meer informatie bekijk je de website van Kartracing & Bowling Groningen

Bezoek de website

Reserveren direct een kart- of bowlingbaan

 

Openingstijden:

Tot en met 1 september

Ma. & di. : 16:00 -23:00 uur
Woensdag: 14:00 - 23:00 uur
Donderdag: 16:00 - 23:00 uur
Vrijdag: 14:00 - 01:00 uur
Zaterdag: 12:00 - 01:00 uur
Zondag: 12:00 -23:00 uur

Bij Karten en Bowlen dient u 30 minuten van te voren aanwezig te zijn, voor het laatste uur is reserveren vereist.

Tarieven:

1 heat karten €17,50
1 heat kids karten €16,-
Karten exclusief helmmuts €1,50

Bowlen vanaf €20,-

Aangesloten bedrijven
 

Klik & plan jouw route

Weersverwachting
Groningen
Weeronline.nl - Meer weer in Groningen weeronline.nl Altijd jouw weer

Pitch & Putt Groningen

pitch putt

 

Bekijk nu

Volg ons op Facebook!

 

Blij op de hoogte van alle ontwikkelingen in sport- en recreatiegebied Kardinge en volg ons op Facebook! 


 

Direct naar Facebook!

Kardinge
Ballorig GroningenSnowlimits
Tennis en Squash centrumPitch en Putt
Alfa-collegeGroningen sport revalidatie
Klimcentrum BjoeksMartijn dijkman sport
Kartracing GroningenSportcentrum Kardinge