Fysiotherapie en sport revalidatie in Groningen

Revalidatie na operatie

Gerichte behandelprogramma’s voor specifieke aandoeningen.

Door middel van gericht onderzoek, met maximale diagnostiek, wordt de juiste diagnose vertaald naar een specifiek behandelprogramma. Zo wordt optimale zorg op de individu afgestemd met als doel: zorgen dat je weer kan sporten en/of werken. Groningen Sport Revalidatie staat bekend om zijn expertise op het gebied van klachten aan de enkel, knie, heup, rug en schouder. Groningen Sport Revalidatie behoort tot de top 10 sportfysiotherapeuten van Nederland.

Waarvoor ga je naar Groningen Sport Revalidatie?

Waarom juist Groningen Sport Revalidatie?

Als sportfysiotherapeuten zijn wij bekend met veel verschillende sporten en met de verscheidenheid aan blessures bij die takken van sport. Daarnaast werken we nauw samen met de sportartsen en orthopeden uit de noordelijke provinciën. Door deze samenwerking zijn we in staat om optimale zorg te verlenen. Wij zijn voor iedereen toegankelijk zonder verwijzing van een (huis)arts.

Onze kernwaarden:

Voor wie zijn wij de juiste partij?

Onze behandelprogramma's zijn gericht op actief herstel. Hiermee verhogen we de lokale belastbaarheid met als doel verbetering van de totale belastbaarheid. Tijdens de training wordt je 1-op-1 begeleid, zo kunnen we jou het beste helpen en krijg jij de aandacht die je nodig hebt en verdiend. Naast fysiotherapeut zijn we ook geschoold als sportleraar en goed in staat om mee te denken met de sportprofessional over terugkeer naar de sportactiviteit. Wij zijn voor iedereen toegankelijk en je hebt geen verwijzing van de (huis)arts nodig.

Fysiotherapie Groningen  Revalidatie Groningen

Onze workshops

 Functional Movement Screen

Het Functional Movement Screen (FMS) is een instrument dat doormiddel van 7 verschillende oefeningen een inzicht geeft in de beperkingen qua stabiliteit, mobiliteit en/of flexibiliteit. Aan de hand van een score kan er worden bepaald in welke mate de beperkingen aanwezig zijn en waar deze beperkingen zich bevinden. Het systeem is voornamelijk ontwikkeld voor sporters en fysiotherapeuten in de revalidatie. Men krijgt een indruk waar het probleem zich bevind van het niet optimaal kunnen uitvoeren of trainen van oefeningen. Door het FMS kan er worden geconcludeerd wat de zwakke schakels zijn die het herstel of juist de vooruitgang in trainen belemmeren.

Speed foot ladder

Met behulp van een flexibele ladder, die op de grond ligt, trainen van het voetenwerk, stabiliteit van de onderste gewrichten, werken naar symmetrie van links en rechts, beroep doen op balans , frequentie en coördinatie. Geschikt voor iedere spelsporter en hardloper om inzicht te krijgen in zijn vaardigheid van het voortbewegen en het voorkomen van blessures.

Romp stabiliteit

Bij het uitvoeren van sportactiviteiten is het van belang dat de romp de krachten en snelheden moet kunnen doorgeven naar de benen en armen. Bij een goed functionerende romp wordt de sport specifieke beweging optimaal uitgevoerd, mocht de romp niet kunnen stabiliseren is de kans groot op blessures groot. Bewustwording van de werking van spieren afzonderlijk en de werking van de spieren in een keten wordt in deze workshop duidelijk gevoeld en onder de aandacht.

Groningen Sport Revalidatie

Voor meer informatie bekijk je de website van Groningen Sport Revalidatie

Bezoek de website 

Maak een afspraak

 

Openingstijden:

Maandag t/m Donderdag
08:00 t/m 18:00
Vrijdag
08:00 t/m 16:00

Tarieven:

Zie website van Groningen Sport Revalidatie

Materiaal:

Voor de thuisoefeningen kun je materiaal lenen of kopen.

Aangesloten bedrijven
 

Klik & plan jouw route

Weersverwachting
Groningen
Weeronline.nl - Meer weer in Groningen weeronline.nl Altijd jouw weer

Pitch & Putt Groningen

pitch putt

 

Bekijk nu

Volg ons op Facebook!

 

Blij op de hoogte van alle ontwikkelingen in sport- en recreatiegebied Kardinge en volg ons op Facebook! 


 

Direct naar Facebook!

Kardinge
Ballorig GroningenSnowlimits
Tennis en Squash centrumPitch en Putt
Alfa-collegeGroningen sport revalidatie
Klimcentrum BjoeksMartijn dijkman sport
Kartracing GroningenSportcentrum Kardinge